În ce merită să investim în perioada reducerilor de iarnă? (II)

Atunci când plecați la cumpărături de haine și accesorii în perioada reducerilor, la fel ca atunci când mergeți la hypermarket pentru mâncare, este bine să aveți o listă scrisă sau cel puțin una mentală, care să vă ajute să vă concentrați asupra lucrurilor de care aveți cu adevărat nevoie și nu la orice vă atrage atenția pe rafturi.

Sale sign

Pe lângă asta, ar mai fi câteva lucruri care v-ar putea ajuta să plecați din magazine cu cele mai potrivite achiziții pentru voi. Încercați să vă stăpâniți impulsurile de a cumpăra tot ce vă iese în cale.

Probați hainele înainte să le cumpărați. Știu că magazinele pot fi foarte aglomerate în această perioadă, dar cu toate astea nu este niciodată o idee bună să vă cumpărați o haină doar pentru că arată bine pe umeraș sau pe manechinul din magazin. Haina trebuie să vă pună în valoare calitățile și să vă ascundă micile defecte (dacă este cazul), de aceea trebuie să vă asigurați că într-adevăr așa este. Eventual puteți să vă faceți o poză în cabina de proba cu tot ceea probați ca să vă puteți decide mai târziu și să nu vă simțiți presată să luați o decizie pe loc.

hof 1313093279-dressing_room

Analizați piesele vestimentare ca să nu aibă defecte. Atunci când găsiți ceva care vă place, uitați-vă puțin la piesa respectivă să nu aibă fire duse, fermoare rupte, nasturi descusuți etc. Se poate întâmpla ca ceva care a ajuns să fie vândut la reduceri să aibă un defect vizibil sau să fie murdar. Trebuie să te gândești dacă obiectul respectiv mai merită prețul pe care îl are având în vedere cât va mai trebui să plătești pentru a-l repara sau a-l duce la curățătorie, asta în cazul materialelor delicate.

Cumpărați doar culorile care vi se potrivesc. În primul rând, pentru a avea niște ținute atemporale, care nu vor părea demodate în următorul sezon toamnă-iarnă, ar trebui să vă cumpărați lucruri în  culori neutre, precum:  negru, bleumarin, gri, maro, visiniu, verde inchis, bejuri, alb.

default-ehow-images-a04-7j-f2-become-professional-wardrobe-stylist-800x800capsule-wardrobe

Pe lângă culorile neutre din garderobă trebuie să adăugăm și măcar puțină culoare în mod strategic. O piesă vestimentară într-una din culorile care vi se potrivesc vă poate înfrumuseța, spre deosebire de una într-o culoare care nu vi se potrivește și care vă va face să păreți mai ștearsă sau mai obosită. Acest lucru este mai important decât achiziționarea de haine în culorile care sunt în tendințe în acest moment .

Brunetele sau șatenele închis ar trebui să poarte culori puternice sau culori neutre închise în apropierea feței.

Șatenelor deschis li se potrivesc mai mult culorile de intensitate medie.

Blondele pot purta culori pastelate și culori neutre deschise.

Pentru roșcate, culorile calde se vor armoniza cel mai bine cu părul lor, iar nuanțe de verde smarald, turcoaz, verde lime le vor pune cel mai bine în evidență culoarea părului.

knee-high boots4257974_collage_mSilk shirtb4c732eaa1805787d9ef387b9db2d99d

Ceea ce vă cumpărați trebuie să fie potrivit cu stilul vostru vestimentar, altfel nu veți purta piesele respective. Dacă găsiți ceva care vă atrage, dar care nu are nicio legătură cu ceea ce aveți în prezent în garderobă sunt șanse mari să nu purtați lucrul respectiv. De exemplu, dacă aveți un stil natural și relaxat nu vă veți simți confortabil într-o rochie roșie decoltată sau cu o ținută animal print care ar atrage toate privire. De asemenea, dacă vă place să vă cumpărați lucruri în tendințe, nu veți fi în largul vostru într-un costum sobru, clasic.

Puteți găsi ceva într-o culoare sau un material pe care nu le purtați în mod obișnuit, dar care să vă atragă foarte tare fără să vă dați seama de ce. Poate fi un lucru bun să încercați ceva nou și să ieșiți din zona de confort, dar înainte de asta trebuie să vă puneți întrebarea: Simt în continuare că sunt eu dacă aș purta așa ceva? Dacă răspunsul este unul afirmativ, atunci înseamnă că ați luat decizia corectă, iar dacă este negativ, cel mai probabil nu veți purta niciodată așa ceva.

Is it you

Orice vă cumpărați ar trebui să se potrivească cu cel puțin 3-5 piese deja existente în garderoba voastră. Atunci când ceva vă face cu ochiul în magazin, ar trebui să vă gândiți cu ce anume din garderoba voastră se potrivește lucrul respectiv și la ce ocazii îl puteți purta. Acest exercițiu de imaginație vă va fi de mare folos mai târziu când nu veți mai fi nevoite să pierdeți mult timp decizându-vă cum să combinați hainele pentru o ținută cât mai potrivită.

  blog_98_shirtblog_98_print_top

Nu vă achiziționați ce este acum în tendințe în materie de croială, materiale sau culori pentru că sezonul următor va fi depășit și cel mai probabil veți dori altceva. Ați găsit o piesă care a fost în tendințe în acest sezon? Nu are rost sa v-o cumpărați. Este foarte posibil că iarna viitoare să vă doriți ce este la modă atunci.

În materie de imprimeuri, orice s-ar purta într-un sezon, trebuie să avți grijă ca ele să fie direct proporționale cu statura voastră. Fie că este vorba despre flori, buline, carouri sau altele, dacă sunteți minione și imprimeurile trebuie să fie de mici dimensiuni. Dacă sunteți înalte, imprimeurile ar trebui să fie de dimensiuni mai mari.

thisthat

Nu cumpărați doar din impuls. Dacă ajungeți să stați prea mult pe gânduri dacă merită sau nu investiția într-o anumită piesă, înseamnă că nu a fost să fie. Dacă simțiți totuși că nu puteți să o lăsați în magazin pentru că vă e frică să nu se vândă, atunci poate că este mai bine să o probați acasă unde nu veți fi presată de aglomerația din magazine și de la cabinele de probă. Interesați-vă, însă, care este politica de returnare a magazinului. Sunt magazine care înapoiază banii și altele care permit doar schimbul produsului cu un altul care este pe stoc.

Voi ce criterii aveți pentru a selecta cele mai potrivite haine pentru voi?

 

Surse foto: www.pinterest.com, lookbook.nu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate