Cizmele de cauciuc: avantaje și dezavantaje

Dacă sunteți genul de persoană care iese din casă și se urcă direct în mașină, iar din mașină intră direct în clădirea de birouri, atunci o pereche de cizme de cauciuc nu vă va fi de folos. Dacă dimpotrivă, însă, aveți de mers o vreme de acasă și până la mijloacele de transport în comun, eventual să și schimbați mai multe pe traseu și pe deasupra afară mai și plouă cu găleata, atunci niște cizme de cauciuc v-ar putea proteja pantalonii sau dresurile de murdăria care se creează de fiecare dată pe jos. Și mai important decât atât, materialul din care sunt făcute este unul impermeabil.

Cizme de cauciuc (2)Spring outfit  Cizme de cauciuc (6)Umbrela transparenta

În ultimii ani, cizmele de cauciuc și-au schimbat mult înfățișarea și nu ne mai duc imediat cu gândul că mergem la pescuit atunci când le purtăm. Au început să se găsească pe lângă cele clasice, negre, și în diverse culori, cu imprimeuri florale, geometrice sau abstracte și de diverse înălțimi, până deasupra gleznei sau chiar până la genunchi. Ele pot fi pata de culoare în ținuta voastră sau pot fi asortate foarte ușor cu outfitul din ziua respectivă.

Si vedetele au început să poarte acest gen de cizme, cele mai multe dintre ele alegând unele în culori închise. Preferatele lor sunt cizmele Hunter, care se găsesc și în magazinele de la noi.

H boots 2 Hunter boots kids Cizme de cauciuc (4)

Pentru zilele mai friguroase puteți să vă achiziționați niște ciorapi speciali pentru cizmele de cauciuc sau puteți purta unele care au căptușeală vătuită.

Cizmele de cauciuc ar trebui să aibă o talpă groasă, dar și elastică în același timp și, de asemenea, ar trebui să aibă niște striații pe talpă ca să nu alunece ușor.

Un aspect negativ al acestor cizme este acela că nu sunt foarte feminine, dar aspectul lor practic depășește această problemă din punctul meu de vedere.

Cel mai mare dezavantaj îl reprezintă faptul că pielea picioarelor nu respiră în cizmele de cauciuc deoarece aerul nu circulă prin acestea. De aceea, pielea va transpira și cum transpirația nu se usucă, acest lucru poate conduce la diverse afecțiuni dermatologice.  Pentru a preveni acest lucru, nu le purtați mai mult decât este strict necesar. În momentul în care ajungeți la birou, schimbați-vă în niște pantofi din piele, care pe lângă faptul că vă lasă pielea să respire sunt și mult mai indicați pentru a fi purtați în interior.

Mai jos puteți găsi câteva modele de cizme de cauciuc care se găsesc în magazine în această perioadă:

Cizme de echitatie -DecathlonCizme Hunter tallCizme Hunter short - Office shoes    Cizme cauciuc tenisi - CCCCizme cauciuc - CCC

 

Decathlon / Office shoes / Office shoes / CCC / CCC

Vouă care vă plac mai mult?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate