Bagajul perfect pentru vacanță

A venit vara și odată cu ea și vremea din ce în ce mai frumoasă. Am început deja să ne facem planuri cu privire la concediile pe care ni le vom lua sau la city break-urile în care vom merge.

Nu știu de ce, dar până la un moment dat, prima tentație când începeam să îmi fac bagajele pentru o călătorie era să îmi iau aproape jumătate din dulapul cu haine la mine. Era mai mult decât evident că nu voi avea suficiente ocazii să le port pe toate.

În timp mi-am dat seama cum pot optimiza lucrurile pe care le iau la mine astfel încât să ocupe cât mai puțin în bagaj și să rămână și puțin loc liber. Nu se știe ce suveniruri drăguțe voi găsi acolo unde mă duc sau poate chiar niște haine noi și deosebite.

În acest scop, încerc să adaptez de fiecare dată conceptul de garderobă capsulă pentru locul în care voi ajunge și activitățile pe care le voi desfășura acolo. Garderoba capsulă presupune un număr mic de piese vestimentare de bază, în special în culori neutre, dar și cu câteva accente de culoare sau imprimeuri, în cadrul căreia unei piese din partea de jos a corpului (fustă, pantaloni) i se potrivesc mai multe topuri. În felul acesta, pot optimiza numărul de haine pe care le iau cu mine, fâcând mai multe combinații cu mai puține haine.

1a40c5e1eda2ace08b31b0c5f57bd14b bf1cc3b6bf77c40dd1c8533a26e452be

În continuare aveți o listă de lucruri pe care le puteți lua cu voi într-un city break (3 nopți de cazare): o jachetă, un cardigan, două bluze, un tricou, o pereche de pantaloni, o pereche de jeanși, o fustă, o rochie, o eșarfă, o pereche de încălțăminte confortabilă (belerini, loaferi sau pantofi sport), o pereche de pantofi cu toc, o geantă încăpătoare de zi, o geantă de seară și lenjerie.

f3244633ffaf9177d9fc662649a0368226335281f3a582afc4bdd08b017c89b3

Și pentru că este de actualitate, mai jos aveți o listă de lucruri pe care le puteți lua într-un concediu de o săptămână la mare în care vă puteți bucura de plajă, piscină, dar și de o excursie pentru a vizita împrejurimile. Este important să vă faceți un plan dinainte cu ce vreți să faceți în vacanța respectivă. În principiu veți avea nevoie de următoarele: un cardigan, 3 tricouri, o bluză elegantă, un top cu bretele sau fără umeri, o pereche de jeanși, o pereche de pantaloni țigaretă sau culotte și una de pantaloni scurți, o fustă, două rochii de seară, un caftan, o pereche de sandale și/sau una  de papuci flip-flop, o pereche de teniși tip Converse și una de balerini, o pereche de pantofi cu toc, o geantă de zi, una de seară și o sacoșă de plajă, o eșarfă, două-trei costume de baie, o pălărie de paie, lenjerie.

a15e0da6e61269f3f0b6a82a0f9d21d84c3dee0767defc4f520dff374af6495b

Ca accesorii vă puteți lua două curele, una mai groasă pentru pantaloni și una subțire pentru a sublinia talia când purtați rochie sau un cardigan. Ochelarii de soare nu pot să lipsească nici ei dintr-un concediu pe timp de vară.

În ceea ce privește bijuteriile (cercei, coliere, inele, brățări) alegeți unele mai simple care să se potrivească la toate ținutele pe care le puteți crea pe timp de zi, iar pentru seară puteți alege un colier sau o pereche de cercei statement.

Când vine vorba de cosmetice, acestea pot ocupa foarte mult în bagaj dacă le luați în recipientele lor originale, care sunt destul de voluminoase. De aceea, fie vă achiziționați ceea ce aveți nevoie în cantități mai mici, speciale pentru voiaj (am văzut așa ceva la D&M, de exemplu), fie utilizați niște recipiente de plastic de 50 sau 100 ml în care să vă puneți cremele, șamponul, gelul de duș etc. Dacă nu aveți deja unele, am văzut astfel de recipiente de vânzare la Sephora.  Vă puteți lua cu voi un parfum și, eventual niște mostre.

Nu este nevoie să vă cărați cu voi toată trusa de machiaj. Este suficient să luați un ruj neutru pentru zi și unul într-o culoare mai puternică pentru seară, un rimel rezistent la apă și câteva farduri.

f29ef62346fd255b4f37650031e7e1c6b5a027ec7decbe5b03cf06b9ddf32725

De asemenea, vă puteți îmbrăca pe drum cu hainele cele mai voluminoase, care ar ocupa mai mult loc în bagaj. Cel mai important lucru este totuși ca pe drum să fiți îmbrăcate cu haine confortabile și cu o încălțăminte cât mai comodă. Luați-vă o geantă suficient de mare pentru a vă putea ține în ea toate actele, telefonul mobil, dar și tableta sau e-book reader-ul. Și nu uitați că cel mai important accesoriu pe care trebuie să îl luați în concediu este zâmbetul vostru.

Voi cum procedați când vă faceți bagajul pentru o călătorie? Optimizați sau vă luați cât mai multe lucruri cu voi pentru orice eventualitate?

Sursă foto: www.pinterest.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate